Rideskoleundervisning på Vindinge Rideklub

 

Enetimer

OBS! pga. staldbyggeri udbyder vi på nuværende tidspunkt ikke enetimer for begyndere, men der vil være nogle miniputhold på samme varighed, hvor der både er underviser og hjælper på. 

Enetimer er for helt nye ryttere, som skal lære de grundlæggende rideteknikker såsom letridning, nedsidning og at styre rundt. Der er fokus på den enkelte rytter og dennes læring, da der kun er rytter og underviser. Timerne foregår i et mindre ridehus, hvor det er lettere at styre rundt og for at skabe trygge rammer. I sommerperioden eller når vejret tillader det, er der mulighed for at ride mindre ture, og i begrænset omfang på vores udendørsbaner. 

Enetimer skaber en god mulighed for at lære flere heste at kende under trygge omgivelser, og giver et godt fundament til rytterens videre udvikling. 

Det er op til at underviseren at vurdere, hvornår den enkelte rytter er klar til rykke til holdundervisning. 

Varighed: 30 minutter

Miniputholdene fungerer på sammen måde som vores enetimer. Man er dog typisk flere på holdet, og undervisningen foregår i vores store ridehus. Ridehuset vil dog være lukket for andre ryttere mens der undervises, for at vi fortsat kan skabe trygge rammer for vores urutinerede elever. 

 

Rækkehold 

Rækkehold er typisk det første hold, man kommer på efter sine enetimer, eller hvis man kun har gået til ridning i kort tid. Her rider man på række i den rækkefølge, som bliver anvist af underviseren, og man får lov til at "snuse" lidt mere til det at gå til ridning. Dette inkludere en forståelse for at ride sammen med andre ryttere, samt at styre på en større bane. Derudover lærer man flere forskellige basis øvelser såsom volter, slangegange og skråt igennem. 

Vi forsørger så vidt muligt at tilpasse holdene efter alder og niveau. 

Varighed: 1 time

 

Begynderhold 

Begynderhold er det næste skridt på vejen, hvor det bliver forventet at rytterne kan styre rundt selv. Her skal rytterne have en forståelse for de forskellige øvelser og gangarter, og derudover kunne ride i skridt, trav og galop. 

Man vil på dette hold lære mere om de enkelte øvelser i form af teori og udformning. Samtidig vil man få en større forståelse for hestens adfærd og instinkter, hvor man f.eks. lære at kontrollere hesten i forskellige situationer. 

Vi forsørger så vidt muligt at tilpasse holdene efter alder og niveau. 

Varighed: 1 time

 

Rutineret hold 

De rutinerede hold er for ryttere, som er mere øvede og nemt kan styre rundt selv. Her vil man øve de sværere øvelser såsom at få hesten i holdning og schenkelvigninger. Undervisningen bliver tilpasset efter rytternes og hestenes niveau. Det forventes at man nemt kan styre rundt i alle gangarter, og kan ride på alle typer heste. 

De rutinerede hold kommer i forskellige niveauer.

Varighed: 1 time  

 

Holdoversigt

Tider: Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag
16.00-17.00 Begynderhold Mini-put hold (Ridehus lukket) Spring Begynderhold Mini-put hold (Ridehus lukket)
17.00-18.00 Rækkehold Begynderhold Spring Rutineret hold Begynderhold
18.00-19.00 Begynderhold Rutineret hold Spring Rækkehold  
19.00-20.00 Rutineret hold Rutineret hold Spring Rutineret hold  
20.00-21.00   Rutineret hold Spring Voksenhold